×
Wyszukaj w serwisie
×

XIX edycja konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”

Marszałek Województwa Opolskiego,  Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego oraz Opolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Łosiowie serdecznie zapraszają do udziału w XIX edycji Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. 

W województwie opolskim wiele gospodyń, ale również restauratorów, pielęgnuje dziedzictwo kulinarne naszych przodków. I taki właśnie jest cel tego konkursu – utrzymać tradycję kuchni regionalnej i zadbać o przekazanie tych wartości kolejnym pokoleniom.

Tegoroczna edycja konkursu zostanie przeprowadzona w dwóch kategoriach:

  • na najlepszy regionalny produkt żywnościowy
  • na najlepszą potrawę regionalną. 

Finał Konkursu odbędzie się w dniu 8 września 2019 r. podczas Dożynek Wojewódzkich w Lewinie Brzeskim

Szczegółowe informacje znajdziecie Państwo po linkiem:

http://www.odnowawsi.eu/serwis/index.php?id=318&idd=386

oraz na stronach: 
http://opolskie.pl

http://oodr.pl

http://teraz-wies.pl

 
Karty zgłoszeń należy wysłać lub dostarczyć osobiście do Opolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Łosiowie w nieprzekraczalnym terminie do dnia 27 lipca 2019 r., z dopiskiem „Dział Rozwoju Obszarów Wiejskich” na adres:
Opolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Łosiowie ul. Główna 1 49-330 Łosiów.

PDFPLAKAT XIX edycja Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”.pdf
 

DOC2 Załącznik nr 2 Regulamin PRODUKT.doc

DOC3. Załącznik nr 3 Regulamin POTRAWA.doc

DOC5_Załącznik do Regulaminu ZGŁOSZENIE POTRAWA OPOLSKIE 2019.doc

DOC6_Załącznik do Regulaminu ZGŁOSZENIE PRODUKT OPOLSKIE 2019.doc