XIX edycja konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”
Marszałek Województwa Opolskiego, Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego oraz Opolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Łosiowie serdecznie zapraszają do udziału w XIX edycji Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”.
W województwie opolskim wiele gospodyń, ale również restauratorów, pielęgnuje dziedzictwo kulinarne naszych przodków. I taki właśnie jest cel tego konkursu – utrzymać tradycję kuchni regionalnej i zadbać o przekazanie tych wartości kolejnym pokoleniom.
Tegoroczna edycja konkursu zostanie przeprowadzona w dwóch kategoriach:
- na najlepszy regionalny produkt żywnościowy
- na najlepszą potrawę regionalną.
Finał Konkursu odbędzie się w dniu 8 września 2019 r. podczas Dożynek Wojewódzkich w Lewinie Brzeskim.
Szczegółowe informacje znajdziecie Państwo po linkiem:
http://www.odnowawsi.eu/serwis/index.php?id=318&idd=386
oraz na stronach:
http://opolskie.pl
Karty zgłoszeń należy wysłać lub dostarczyć osobiście do Opolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Łosiowie w nieprzekraczalnym terminie do dnia 27 lipca 2019 r., z dopiskiem „Dział Rozwoju Obszarów Wiejskich” na adres:
Opolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Łosiowie ul. Główna 1 49-330 Łosiów.
PLAKAT XIX edycja Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”.pdf
2 Załącznik nr 2 Regulamin PRODUKT.doc
3. Załącznik nr 3 Regulamin POTRAWA.doc
5_Załącznik do Regulaminu ZGŁOSZENIE POTRAWA OPOLSKIE 2019.doc
6_Załącznik do Regulaminu ZGŁOSZENIE PRODUKT OPOLSKIE 2019.doc